X
Please select the airport where you would like to shop
go
Swedish  
Contact us
x
Du har inga produkter i din varukorg.
Are you over 18?
Do you travel outside the European Union?

VAD ÄR TAXFREE?


Taxfree-Konceptet

Taxfree är ett koncept som innebär att du kan köpa tullfria varor. Det är ett utmärkt tillfälle för internationella resenärer att spara pengar på många olika produkter, allt från parfym och kosmetika till tobak och alkoholhaltiga drycker.

Begreppet ”taxfree” har funnits sedan 1960-talet och det hela började på Shannon Airport i Irland. Tanken grundar sig på att flygplatser är ett territorium som inte tillhör ett visst land, och därför gäller inte skattelagarna.


Tull-och Skattefritt

Tull är en statlig avgift som tillämpas på olika typer av importerade varor. Du kan inte bara spara pengar på tull, utan i Europa slipper du även momsen, vilket gör att du kan spara ännu mer jämfört med om du handlar i en vanlig butik.


Införselkvoter

Det finns vissa begränsningar, men de anges individuellt i varje land eller ekonomisk region. Observera att om du överskrider den tillåtna mängden kan du bli tvungen att betala tull och skatt på den överskjutande mängden. Läs mer om tillåtna mängder på denna sida.

Vi behöver ditt samtycke för insamlingen av besökarstatistik på vår webbplats. Om du fortsätter att använda våra webbtjänster antar vi att du godkänner användningen av våra cookies vår sekretesspolicy och allmänna villkor

x